Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Wel de rozijnen in warm water.
Kneed een mooi deeg van het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, boter, ei en een snuf zout.
Vet de bakplaat in en verdeel hierover het deeg. Zet het daarna in de koelkast.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
Giet de rozijnen af en dep ze droog.
Meng de stukjes appels in een kom met het citroensap, kaneel, kardemom, koekkruiden, suiker en de rozijnen.
Haal de bakplaat en het deeg uit de koelkast en verdeel hierover het appelmengsel. Laat de rondom ca. 1/2 centimeter vrij.
Zet het in de oven en bak de appelplaattaart in ca. 40-50 minuten goudbruin af. Verdeel de laatste 15 minuten het amandelschaafsel over. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.