Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Vet de tulbandvorm in.
Doe alle droge ingrediënten voor de cake bij elkaar en voeg dan beetje bij beetje de natte ingrediënten (pompoenpuree, olie, eieren en vanille extract) toe.
Klop alle ingrediënten voor de roomkaas vulling door elkaar tot een mooie gladde massa.
Verdeel de helft van het cakebeslag over de vorm.
Verdeel daarop een klein beetje bloem om te zorgen dat de cheesecakevulling niet direct naar de bodem zakt.
Daarop doe je de roomkaas vulling en tot slot de rest van het cakebeslag erbovenop.
Zet de tulband in de oven voor ongeveer 50-60 minuten. Test met een satéprikker of de cake gaar is (deze moet er schoon uitkomen). Verleng indien nodig de oventijd.
Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de tulbandvorm, draai hem daarna om op een koelrek en laat zo volledig afkoelen.
Als de cake volledig is afgekoeld maak je de glazuur. Dit doe je door de poedersuiker te mengen met een heel klein beetje water. Je hebt ongeveer 1 - 2 eetlepels water nodig om er een lekker, dikke vloeibare glazuur van te maken.
Verdeel de glazuur bovenop de pompoencake en strooi er ter decoratie eventueel nog een beetje kaneel over. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Bewaartip: bewaar de pompoencake in de koelkast of vries hem in porties in (ingepakt in huishoudfolie).
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.