Ga terug
+ servings
Macaroni ovenschotel met gehakt en kaas

Macaroni ovenschotel met gehakt en kaas

Macaroni ovenschotel met gehakt en kaas. Een makkelijk recept voor een heerlijke ovenschotel met pasta, gehakt, ricotta en groenten.
4.38 van 179 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram gehakt
  • 200 gram macaroni
  • 150 gram wortel (geraspt)
  • 100 gram kaas (geraspt)
  • 100 gram ricotta
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels tijm
  • 2 theelepels oregano
  • olie, peper, zout, paprikapoeder

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Kook de pasta beetgaar in een pan met water en een snuf zout. Giet de pasta daarna af.
  • Snipper ondertussen de uitjes en snij de knoflook fijn.
  • Doe een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Voeg dan de geraspte wortel toe en bak dit even kort mee tot het zacht wordt.
  • Voeg de tomatenpuree en naar smaak peper en zout toe.
  • Daarna doe je het gehakt erbij en bak je dit rul.
  • Tot slot de tomatenblokjes, tijm, oregano erbij en breng het geheel verder op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  • Schep de pasta door het gehakt mengsel.
  • Neem een ruime ovenschotel en verdeel hierin de pasta samen met de ricotta. Garneer met de geraspte kaas.
  • Zet de ovenschaal nu in de oven voor ongeveer 25 minuten tot de kaas een mooi krokant laagje heeft gevormd. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 560kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 30g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 13g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.