Go Back
+ servings

Hele vis uit de oven

Makkelijk recept voor een heerlijke hele vis uit de oven met citroen, peterselie en knoflook.
4.12 van 17 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 zeebaars*
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • paar takjes peterselie
  • olijfolie, peper, zout, chilivlokken

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Boen de citroen schoon en snij in dunne plakken.
  • Snij de knoflook in dunne plakken.
  • Vet de vis aan beide kanten in met een beetje olijfolie en keep hem 3 keer in aan de bovenkant.
  • Steek in elke inkeping een plakje knoflook en een kwart plakje citroen.
  • Vul de buik van de vis met citroenplakjes, knoflook en een paar takjes peterselie.
  • Strooi er naar smaak peper, zout en chilivlokken over.
  • Zet de vis in een ovenschaal of op een bakplaat in de oven en bak hem in ca. 15-18 minuten gaar. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Schoongemaakte zeebaars: de schubben eraf en de ingewanden er alvast uit - dit kan je visboer voor je doen
Lekker voor erbij:
  • Krieltjes uit de oven (handig: deze moeten op dezelfde temperatuur in de oven als de vis. Zet dus eerst de krieltjes in de oven en doe op de laatste 15 minuten de vis erbij)
  • Lekker frisse salade of kleine vegetarische mini quiches.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 453kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 80g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 2g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.