Verse tomatensoep
Makkelijk recept voor heerlijke zelfgemaakte verse tomatensoep. Vegetarisch recept. Lekker met een stokbroodje of een salade erbij.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 30 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1250 gram roma tomaten 1 aardappel 1 liter water 2 bouillonblokjes ((kip of groenten)) 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 2 eetlepels tomatenpuree ½ eetlepel gembersiroop 1 theelepels oregano olie, peper en zout
Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes.
Schil de aardappel en snij deze ook in kleine stukjes. Snij de sjalotten en knoflook fijn.
Verhit in een beetje olie in de pan en fruit de sjalotten en knoflook even kort aan.
Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
Doe de tomaten erbij, bak ze mee, verkruimel de bouillonblokjes erover en voeg het water samen met de aardappels toe.
Breng de soep aan de kook terwijl je de gembersiroop, oregano en naar smaak peper en zout toevoegd.
Laat de soep nu ongeveer 10 minuten koken en pureer daarna de soep glad met een staafmixer.
Breng verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Calorieën: 67 kcal | Koolhydraten: 15 g | Eiwitten: 3 g | Vetten: 1 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.