1literkippenbouillon((gebruik zelfgemaakte kippenbouillon of een goede kippenfond))
2sjalots
2tenenknoflook
1 ei((middel))
1tomaat
2eetlepelspeterselie((fijngesneden))
2eetlepelsParmezaanse kaas((geraspt))
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Snipper de sjalotjes, snij de tomaat in kleine stukjes en snij de knoflook fijn.
Verhit een beetje (olijf)olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook even aan.
Bak de tomaat even kort mee en voeg dan de bouillon toe. Breng aan de kook.
Kluts ondertussen de eieren in een kommetje.
Zodra de soep kookt zet je het vuur uit. Giet het geklutste ei bij de soep terwijl je met een vork door de soep gaat roeren (zo krijg je van die mooie sliertjes ei).
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Serveer met een beetje fijngesneden verse peterselie en Parmezaanse kaas naar smaak. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.