Ga terug
+ servings
Klassieke bolognese saus

Bolognesesaus

Bolognesesaus zelf maken. Makkelijk recept voor de lekkerste bolognesesaus.
4.37 van 424 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
pruttelen: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 600 gram gepelde tomaten
  • 400 gram half-om-half gehakt
  • 200 gram rundergehakt
  • 150 ml witte wijn
  • 100 ml runderbouillon
  • 100 ml volle melk
  • 100 gram wortel ((fijngesneden))
  • 100 gram pancetta ((fijngesneden))
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bleekselderij ((fijngesneden))
  • 45 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook ((fijngesneden))
  • 1 ui ((middelgroot - fijngesneden))
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel tomatenpuree ((losroeren in de runderbouillon))
  • peper & zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit een ruime pan en laat hierin de olie en boter heet worden.
  • Zodra de boter is gesmolten voeg je de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak je dit 10 minuten zodat het geurig en glazig begint te worden.
  • Voeg dan de pancetta toe en bak dit een paar minuten mee.
  • Doe het gehakt samen met een beetje peper en zout naar smaak in de pan en rul het gehakt op hoog vuur met een houten lepel bruin.
  • Blus af met de witte wijn en laat dit vervolgens verdampen.
  • Doe de tomatenpuree (losgeroerd in de runderbouillon) erbij, bak even mee en voeg dan de gepelde tomaten, melk en laurier toe.
  • Laat de bolognesesaus koken, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag.
  • De bolognesesaus laat je nu ca. 3 uur rustig pruttelen. Kijk af en toe tussendoor, roer de saus even door en als hij te droog begint te worden voeg je een beetje extra bouillon of water toe.
  • Breng de saus na 3 uur op smaak met peper en zout. Serveer met pasta of verwerk in een lasagne. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 376kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 18g | Vetten: 28g | Verzadigd vet: 10g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.