Meng alle ingredienten door elkaar, behalve het ei en maak er een kruimelig deeg van.
Voeg daarna het ei toe en maak er een mooi bol deeg van. Pak de bol deeg in, in huishoudfolie en zet deze minimaal een half uur in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte.
Verdeel een beetje bloem over het deeg en het aanrecht en rol het deeg daarna uit tot een lap deeg met een dikte van een halve centimeter.
Steek met een ring, welke groter is dan de bakring die je gaat gebruiken voor het bakken, een rondje uit het deeg en leg deze op de vorm.
Druk het deeg in de vorm en snij eventuele randjes met een scherp mes weg. Met een vork prik je gaatjes in de bodem.
Zet de tartelettes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze vervolgens in ca. 12-15 minuten goudbruin.
Even laten afkoelen en vervolgens verwijder je voorzichtig de ring zodat de taartjes verder kunnen afkoelen.
Vul de tartelettes daarna met een vulling naar keuze en maar er kleine taartjes van.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.