Ga terug
+ servings

Zelf tartelettes maken

Met dit handige basisrecept kun je zelf heerlijke tartelettes maken. 
4.2 van 10 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 6 tartelettes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 120 gram bloem
  • 75 gram roomboter ((koud))
  • 50 gram poedersuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel ei ((opgeklopt))
  • snuf zout
Metalen bakringen

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Meng alle ingredienten door elkaar, behalve het ei en maak er een kruimelig deeg van.
      Deeg maken voor de tartelettes
    • Voeg daarna het ei toe en maak er een mooi bol deeg van. Pak de bol deeg in, in huishoudfolie en zet deze minimaal een half uur in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden.
    • Verdeel een beetje bloem over het deeg en het aanrecht en rol het deeg daarna uit tot een lap deeg met een dikte van een halve centimeter.
    • Steek met een ring, welke groter is dan de bakring die je gaat gebruiken voor het bakken, een rondje uit het deeg en leg deze op de vorm.
      Deeg in de bakringen doen
    • Druk het deeg in de vorm en snij eventuele randjes met een scherp mes weg. Met een vork prik je gaatjes in de bodem.
      Gaatjes in de bodem prikken
    • Zet de tartelettes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze vervolgens in ca. 12-15 minuten goudbruin.
    • Even laten afkoelen en vervolgens verwijder je voorzichtig de ring zodat de taartjes verder kunnen afkoelen.
    • Vul de tartelettes daarna met een vulling naar keuze en maar er kleine taartjes van.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 213kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwitten: 2g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 6g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.