Ga terug
+ servings
Kipsaté, sate ajam van de BBQ

Kipsaté

Makkelijk recept voor kipsaté met de lekkerste marinade voor op de BBQ of grill.
4.35 van 43 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 6 stokjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram kipdijfilet
  • 1 maggiblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • eetlepel ketjap manis
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels gemalen koriander ((ketoembar))
  • 1 theelepel gember ((vers, geraspt))
  • 1 theelepel sambal
  • zwarte peper

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de kipdijfilet in kleine blokjes en doe dit in een kom.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe, zwarte peper naar smaak en schep dit goed door elkaar.
  • Dek de kom af en zet dit, bij voorkeur, een nacht in de koelkast om te marineren.
  • Rijg de stukjes kip aan de spiesjes en grill ze om en om op de BBQ of in een grillpan. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 109kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 13g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.