voor de krokante korst: bloem, 1 geklutst ei en panko
olie, peper & zout
sla((hoeveelheid naar smaak))
gebakken uitjes((hoeveelheid naar smaak))
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Snij de kipfilet in 6 mooie ronde stukken. Mocht je wat dikkere kipfilet hebben kun je de kipfilet ook horizontaal doorsnijden zodat je 2 dunnere kipfilets hebt.
Sla de kipfilet een beetje platter met de achterkant van een pan.
Meng de karnemelk met de paprikapoeder, venkelzaad, peper en zout en verdeel dit over de kipfilet. Laat de kipfilet nu ongeveer een uur marineren in de koelkast.
Zorg ervoor dat je na het marineren 1 diep bord klaar hebt staan met een beetje bloem, 1 diep bord met een geklutst ei en 1 diepbord met panko (broodkruim).
Haal de kipfilet uit de marinade en laat deze even uitlekken.
Haal de kipfilet eerst door de bloem, dan door het geklutste ei en vervolgens door de panko. Herhaal dit met alle stukken kip. Leg de kipburger op een bord.
Verwarm ruim olie in een koekenpan en bak de kipburgers goudbruin.
Maak ondertussen de honing mosterdsaus door de mayonaise, honing en mosterd te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Snij de hamburgerbroodjes open, leg hierop de kipburger, gevolgd door een plakje kaas, sla en gebakken uitjes naar smaak.
Druppel er tot slot wat honing mosterdsaus naar smaak over en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.