Snij de biefstuk in dunne reepjes. Snij de bosui en ui in dunne ringen en snij de knoflook fijn. Snij de roosjes van de broccoli. Borstel de shiitake schoon en snij in plakjes.
Zet een pan water op het vuur met een snuf zout en blancheer* hierin de broccoli.
Kook ondertussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
Doe de biefstuk in een kom en schep hier 2 theelepels maizena, ½ eetlepel sojasaus en 2 theelepels azijn door en laat dit even een minuut of 5 á 10 marineren.
Verhit een beetje olie in de wok en bak de shiitake tot deze gaar is. Schep het uit de wok en hou apart.
Maak ondertussen de 'woksaus' door alle ingrediënten hiervoor te mengen.
Verhit een beetje olie in de wok en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg dan de biefstuk toe en bak dit kort mee.
Voeg dan de bosui en de broccoli toe. Even kort wokken en dan de saus toevoegen. Wok alles nog enkele minuten zodat de saus iets reduceert en dikker wordt.
Tot slot doe je de taugé en de shiitake erdoor, deze wok je heel kort even mee.
Schep de noedels erbij en serveer met de ingelegde komkommer. Eet smakelijk!
handig om te weten:
*Blancheren is iets even kort beetgaar koken en daarna afspoelen onder de koude kraan.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.