Ga terug
+ servings
Hamburger van de grill

Hamburgers van de grill

Makkelijke hamburgers van de grill
4.27 van 15 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 6

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui ((groot))
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • mespuntje kaneel
  • zwarte peper, zout, boter
Voor de broodjes: 6 Hamburgerbroodjes, sla, saus en eventueel een plakje kaas voor een cheeseburger.

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snipper de ui en snij de teentjes knoflook fijn.
    • Doe een beetje boter in een kleine koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even aan tot deze glazig is. Zet het vuur uit en doe de ui in een ruime kom.
    • Voeg hier het gehakt, mosterd, paprikapoeder, kaneel, peper en zout naar smaak aan toe. 
    • Mix alles goed door elkaar en verdeel het gehakt daarna in 6 gelijke porties. Kneed een portie losjes tot een balletje (niet té veel kneden dan wordt de burger te compact en dat is niet lekker). Druk dit plat en vorm hiervan een hamburger. Druk in het midden van de burger een kuiltje zodat de burgers straks mooi bakken.
    • Zorg ervoor dat de grill, grillpan of de BBQ lekker heet is en leg de burgers erop. Grill ze in enkele minuten per kant gaar.
    • Serveer ze los of op een broodjes zoals op de foto. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 230kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 14g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 6g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.