Ga terug
+ servings
Romige kip uit de oven

Romige kip uit de oven

Heerlijke malse kipfilets in een romige saus met spinazie en zongedroogde tomaatjes.
3.95 van 19 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 2

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 kipfilets
  • 200 ml water
  • 175 gram spinazie ((vers))
  • 150 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook ((fijngesneden))
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaat
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel tijm ((gedroogd))
  • ½ theelepel oregano ((gedroogd))
  • olie, peper & zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Kruid de kipfilets aan beide kanten met peper en zout.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten gaar en goudbruin.Haal de kipfilets uit de pan en hou ze apart.
  • Verhit opnieuw een beetje olie in de koekenpan en fruit de knoflook even aan.
  • Voeg de kruiden toe, even meebakken en dan de kookroom, citroensap en het water erbij.
  • Roer de Parmezaanse kaas erdoor en beetje bij beetje de spinazie.
  • Schep tot slot de zongedroogde tomaten door de saus, voeg de kip toe en zet dit in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.Indien je geen ovenvaste pan hebt kun je ook een ovenschaal gebruiken.
  • Serveer met aardappeltjes of rijst en eventueel een frisse salade voor erbij. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 546kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 52g | Vetten: 34g | Verzadigd vet: 18g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.