Salade met Boursin
Salade met Boursin, en niet zomaar Boursin. Boursin in een krokant gebakken korstje, dat is zo ontzettend lekker. Een heerlijke zomerse salade!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 5 minuten minuten Totale tijd: 2 uur uur 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Voor de salade
150 gram Boursin 1 ei 50 gram panko 2 baby romaine sla (gesneden) 150 gram cherrytomaten (gehalveerd) ½ komkommer (in plakjes) 1 rijpe avocado (in plakjes) Voor de dressing
2 eetlepels honing 1 theelepel chilivlokken ½ citroen (sap) 1 theelepel knoflookpoeder olie, peper & zout naar smaak
Rol een beetje Boursin in een bolletje en druk plat zodat er een mooi schijfje ontstaat. Herhaal dit tot de Boursin op is.
Leg de schijfjes op een bakpapiertje en vries voor minimaal 2 uur in.
Wentel ze daarna door een geklutste ei en vervolgens door de panko.
Bak de Boursin krokant en goudbruin in een steelpan met een dun laagje olie.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing.
Maak de borden op en verdeel daaroverheen sla, cherrytomaten, komkommer, avocado, krokant gebakken Boursin en de dressing naar smaak. Geniet ervan!
Calorieën: 642 kcal | Koolhydraten: 39 g | Eiwitten: 15 g | Vetten: 50 g | Verzadigd vet: 24 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.