Ga terug
+ servings
Quiche lorraine maken

Quiche lorraine

Recept voor de klassieke quiche lorraine met ei, créme fraîche, spek en kaas. Een van mijn favoriete quiches en zo makkelijk om te maken!
4.75 van 8 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 8 puntjes*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol bladerdeeg (vers)
  • 175 gram spekjes
  • 5 eieren (middel)
  • 100 ml kookroom
  • 250 gram crème fraîche
  • 125 gram Gruyère** (geraspt)
  • peper, zout, nootmuskaat

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Verdeel het bladerdeeg over een quichevorm, prik gaatjes in de bodem en bak de quiche nu ca. 15-20 minuten blind voor met keramische bonen (of andere blindbakvulling) erin.
  • Bak de spekjes uit en laat het overtollige vet uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Mix de eieren, kookroom, créme fraîche, geraspte kaas en spekjes door elkaar en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Verdeel het mengsel over de bodem en bak de quiche nu in ca. 40-45 minuten gaar en goudbruin. Serveer met een lekkere frisse salade naar smaak. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Reken voor de maaltijd ongeveer 2 stukken quiche lorraine per persoon
**Je kunt ook belegen kaas gebruiken in plaats van Gruyère. 

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 300kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 12g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 13g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.