Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Verdeel het bladerdeeg over een quichevorm, prik gaatjes in de bodem en bak de quiche nu ca. 15-20 minuten blind voor met keramische bonen (of andere blindbakvulling) erin.
Bak de spekjes uit en laat het overtollige vet uitlekken op een keukenpapiertje.
Mix de eieren, kookroom, créme fraîche, geraspte kaas en spekjes door elkaar en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel het mengsel over de bodem en bak de quiche nu in ca. 40-45 minuten gaar en goudbruin. Serveer met een lekkere frisse salade naar smaak. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Reken voor de maaltijd ongeveer 2 stukken quiche lorraine per persoon**Je kunt ook belegen kaas gebruiken in plaats van Gruyère.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.