Ga terug
+ servings
Blondie met chocolade en amandel

Blondies met chocolade en amandelen

Blondies met chocolade en amandel, een heerlijke variatie op de klassieker. Zoet, smeuïg met een vleugje zeezout en heerlijke chocolade!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 12 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 125 gram suiker
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren (middelgroot)
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram Ritter Sport honing zout amandel (in stukjes)
  • 75 gram blanke amandelen (eventueel grof gehakt)
Optioneel: extra fleur de sel om eroverheen te strooien na het bakken

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
    • Doe de roomboter samen met de suikers in een standmixer en klop dit in ca. 5 minuten licht en luchtig.
    • Doe het vanille extract en de eieren er 1 voor 1 bij en mix dit nog een paar minuten door.
    • Meng het zelfrijzend bakmeel en het zout er kort doorheen.
    • Tot slot schep je de stukjes Ritter chocolade en amandelen erbij en meng je dit door het deeg.
    • Verdeel dit over een ingevette bakvorm (of bekleed de bakvorm met bakpapier).
    • Zet het in de oven voor ongeveer 25-30 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Haal het uit de oven en druk er nog wat stukjes Ritter Sport en amandelen in zodat de blondies er extra leuk uitzien.
    • Laat volledig afkoelen en dan kun je het aansnijden. Eet smakelijk!

    Video

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 451kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 6g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 15g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.