Ga terug
+ servings
Havermout uit de oven

Havermout uit de oven

Havermout uit de oven. Een ontzettend lekker, makkelijk en voedzaam ontbijt met vers fruit. Heerlijk om warm te eten, maar ook heel handig to-go!
4.34 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram havermout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 bananen (rijp)
  • 350 ml Campina haverdrink (*partner)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel
  • fruit en/of noten zoals amandelschaafsel naar smaak voor de topping

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Meng alle ingrediënten voor de havermout in een blender, keukenmachine of gebruik een staafmixer tot je een gladde puree hebt.
  • Verdeel dit over een ingevette ovenschaal.
  • Verdeel hierover fruit naar smaak (zoals frambozen, aardbeien, blauwe bessen etc.)
  • Bak de havermout nu voor ongeveer 30-40 minuten in de oven tot licht goudbruin. Serveer warm of laat helemaal afkoelen en snij in repen. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 137kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 3g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 0.2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.