Ga terug
+ servings
Italiaanse plaattaart recept

Italiaanse plaattaart

Italiaanse plaattaart, knapperig bladerdeeg en rijkelijk belegd met pesto, Italiaanse ham, rucola, mozzarella en tomaatjes. Zo simpel en zo lekker!
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
  • 1 eidooier ( + scheutje melk)
  • sesamzaadjes (optioneel)
  • 100 gram crème fraîche
  • 1-2 eetlepels pesto
  • 100 gram mozzarella (in kleine bolletjes)
  • 50 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 5 plakjes serranoham (of prosciutto)
  • 2 handjes rucola
  • 1-2 eetlepels Parmezaanse kaas (vlokken)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
  • Rol het bladerdeeg op het bakpapier uit. Vouw de zijkanten eventueel omhoog voor een decoratief randje.
  • Smeer de randen in met een geklutste eidooier + scheutje melk en prik over het midden gaatjes met een vork. Bestrooi de rand optioneel met sesamzaadjes.
  • Bak de plaattaart nu 8 minuten voor in de oven.
  • Besmeer de bodem vervolgens met crème fraîche en een heel dun laagje groene pesto.
  • Verdeel daarover de bolletjes mozzarella en cherrytomaten en bak de plaattaart nu 10-15 minuten in de oven tot hij gaar en goudbruin is.
  • Verdeel er vlak voor het serveren de serranoham, rucola en Parmezaanse kaas vlokken overheen. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 490kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwitten: 18g | Vetten: 36g | Verzadigd vet: 19g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.