Ga terug
+ servings
Caesar salade recept

Caesar salade

Caesar salade, een van de meest klassieke salades gemaakt met romaine sla, eitjes, croutons en Parmezaanse kaas.
4.88 van 8 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de dressing
  • 3 ansjovis filets (met olie)
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 30 gram Parmezaanse kaas (geraspt + extra)
  • 1 theelepel olijfolie (extra vierge)
Voor de salade
  • 250 gram romaine sla
  • 250 gram kipfilet (gerookt of gegrild, in plakjes)
  • 2 eieren (gekookt, in partjes)
  • 2 handjes croutons
  • krokant gebakken bacon** (verkruimeld)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maak als eerste de dressing. Doe alle ingrediënten hiervoor in de keukenmachine of mixbeker van een staafmixer en maak er een egale saus van. Breng op smaak met peper en zout.
  • Was de sla en snij in dunne repen, doe in een ruime kom en schep hier de dressing doorheen.
  • Verdeel over 2 borden en garneer met de kipfilet, gekookte eieren, croutons, extra Parmezaanse kaas en verkruimelde bacon.

handig om te weten:

*Dit recept is voor ruim 2 personen.
**Om zelf bacon krokant te bakken verdeel je de plakken bacon over een met aluminiumfolie bedekte bakplaat en zet je het voor ca. 15-20 minuten in de oven op 200 graden boven- en onderwarmte tot ze verkleurd en krokant zijn. Even laten afkoelen en dan kun je ze verkruimelen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 444kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 38g | Vetten: 30g | Verzadigd vet: 10g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.