vers fruit naar smaak (zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen)
1eigeel
scheutje melk
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Snij de bladerdeegplakjes in een gewenste vorm. Ik sneed zelf de buitenste randjes van het plakje bladerdeeg en ‘plakte’ die op het bladerdeeg zodat je een extra hoog opstaand randje krijgt. Hoeft niet, mag wel.
Meng dan de roomkaas met het vanille extract en de suiker.
Verdeel mengsel over het midden van de plakjes bladerdeeg.
Verdeel hierover het verse fruit.
Smeer het opstaande randje in met een geklutst eigeel en een scheutje melk
Bak de Danish nu in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Even laten afkoelen en genieten maar!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.