Ga terug
+ servings

Pasta tonijn

Pasta tonijn met tomatensaus. Heerlijke pasta met tonijn, tomatensaus, olijf en een krokant laagje panko. Snelle en makkelijke maaltijd, aanrader!
4.65 van 14 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram pasta (bijvoorbeeld rigatoni)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 ½ eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 1 blik Princes Plantaardige Tonijn (naturel - 140 gram)
  • 150 gram zwarte olijven
  • 50 gram panko
  • 2 eetlepels peterselie (vers - fijngesneden)
  • edelgistvlokken (optioneel)
  • olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking en giet af.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Bak de tomatenpuree mee en voeg dan de tomatenblokjes toe.
  • Breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Schep daar de gekookte pasta doorheen.
  • Verdeel de helft van de pasta over een ovenschaal en verdeel daarover de helft van de tonijn en zwarte olijven, herhaal dit met de andere helft.
  • Verdeel de panko eroverheen en strooi er nog wat extra Italiaanse kruiden en eventueel wat edelgistvlokken overheen.
  • Zet het nu in de oven voor ongeveer 25-35 minuten tot het lekker warm is en het korstje krokant en licht goudbruin is. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 417kcal | Koolhydraten: 75g | Eiwitten: 13g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.