Ga terug
+ servings
Egg sando recept

Egg sando

Egg sando, oftewel een Japanse egg sandwich. Zacht, luchtig melkbrood gevuld met een frisse en smeuïge Japanse eiersalade, echt heerlijk!
4 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 sneetjes wit brood of melkbrood
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels kewpie (Japanse mayonaise)
  • 1 theelepel (rijst)azijn
  • ½ theelepel mosterd
  • ½ eetlepel bieslook (vers - fijngesneden)
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de eieren in een pannetje water met ruim zout.
  • Verwijder 1 ei na 6 minuten. Laat iets afkoelen, pel het ei en hou apart.
  • De rest van de eieren laat je in totaal 10 minuten koken en pel ook deze eieren.
  • Snij deze eieren vervolgens in kleine stukjes en doe in een kom. Doe daar de kewpie, azijn, mosterd en bieslook bij en breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de korstjes van het brood en beleg met een royale laag eiersalade.
  • Halveer het 6-minuten eitje en leg deze in het midden van twee met eiersalade belegde plakjes.
  • Leg de andere belegde plakjes er bovenop en snijd de broodjes doormidden, diagonaal of verticaal. Geniet ervan!

handig om te weten:

Tip: om eieren makkelijker te kunnen pellen laat je ze direct na het koken even schrikken in een kom koud water.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 464kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwitten: 16g | Vetten: 34g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.