Ga terug
+ servings
Plaattaart met ei, pancetta en asperges

Plaattaart met ei en Boursin

Deze plaattaart met ei en Boursin is heerlijk knapperig en goedgevuld met krokant gebakken pancetta en verse rucola. Perfect voor Pasen!
4.15 van 7 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol bladerdeeg (koelvers - rond of rechthoekig van vorm)
  • 1 eidooier + scheutje melk (geklutst)
  • 150 gram Boursin Knoflook & Fijne kruiden (kamertemperatuur)
  • 5 plakjes pancetta
  • 75 gram groene asperges tips
  • 3 eieren (middelgroot)
  • handje rucola
  • peper en zout
  • Optioneel: sesamzaadjes

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Rol het bladerdeeg uit, rol de randjes terug en besmeer de randjes met een beetje van het geklutst eigeel en de melk.
  • Verdeel hierover eventueel wat sesamzaadjes voor een mooie decoratieve rand (optioneel).
  • Prik de rest van het bladerdeeg in met een vork en bak de plaattaart nu 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.
  • Besmeer de plaattaart daarna met Boursin Knoflook en Fijne kruiden.
  • Verdeel hierover de plakjes pancetta, groene asperge tips, eieren en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de plaattaart nu nog 10-15 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn. Verdeel er vlak voor serveren wat rucola overheen en geniet ervan. Fijne paasdagen!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 484kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwitten: 12g | Vetten: 35g | Verzadigd vet: 20g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.