Geroosterde tomatensoep
De lekkerste geroosterde tomatensoep. Dit is een van de meest smaakvolle, makkelijke en lekkere tomatensoepjes die je ooit gaat proeven.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 30 minuten minuten Totale tijd: 40 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
750 gram Roma tomaten (in grove stukken) 1 rode ui (in ringen) 2 tenen knoflook (zonder schil) 2 theelepels oregano 1 theelepel paprikapoeder 2 eetlepels tomatenpuree 500 ml water 1 blokje bouillon (kip, groente of vega) peper, zout en olijfolie optioneel (plantaardige) crème fraîche, mascarpone of kookroom, verse peterselie en croutons
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Verdeel de tomaten, rode ui, knoflook, oregano en paprikapoeder over een bakplaat en meng met peper, zout en wat olijfolie.
Rooster de groenten 30-45 minuten in de oven.
Verhit daarna een beetje olijfolie in een soeppan en bak 2 eetlepels tomatenpuree even aan.
Voeg de geroosterde groenten toe aan de pan met 500 ml water en verkruimel er een blokje bouillon over.
Breng dit aan de kook en laat nu zachtjes 10 minuutjes koken
Pureer de soep, kook indien gewenst in tot een iets dikkere soep.
Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Serveer optioneel met wat crème fraîche, mascarpone, kookroom, croutons en verse peterselie.
Calorieën: 84 kcal | Koolhydraten: 13 g | Eiwitten: 3 g | Vetten: 2 g | Verzadigd vet: 0.3 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.