Orzo met tomaat en spinazie
Dit wil je: orzo met tomaat en spinazie. Heerlijk romig en binnen 30 minuten bij jou op tafel. Vegetarische eenpansmaaltijd én op en top comfort food.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 ui (gesnipperd) 2 tenen knoflook 50 gram zongedroogde tomaten (fijn gesneden) 2 eetlepels tomatenpuree 300 gram verse tomaten (in blokjes) 175 gram orzo 500 ml groentebouillon 100 ml kookroom (plantaardig) 150 gram spinazie 2-3 eetlepels Boursin plant based olijfolie, peper en zout optioneel: (vegan) Parmezaanse kaas en verse basilicum
Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
Voeg dan de zongedroogde tomaten toe samen met de tomatenpuree en bak even mee.
Voeg de gesneden tomatenblokjes toe.
Dan mag de orzo en de groentebouillon erbij, breng dit aan de kook
Voeg dan de plantaardige kookroom toe en vervolgens de spinazie, meng tot deze is geslonken.
Voeg dan 2-3 eetlepels Boursin plantaardig toe. Kook het geheel tot de orzo gaar is en breng tot slot op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Calorieën: 356 kcal | Koolhydraten: 54 g | Eiwitten: 11 g | Vetten: 12 g | Verzadigd vet: 6 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.