Ga terug
+ servings
Romige orzo met tomaat en spinazie

Orzo met tomaat en spinazie

Dit wil je: orzo met tomaat en spinazie. Heerlijk romig en binnen 30 minuten bij jou op tafel. Vegetarische eenpansmaaltijd én op en top comfort food.
4.50 van 20 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram zongedroogde tomaten (fijn gesneden)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 300 gram verse tomaten (in blokjes)
  • 175 gram orzo
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml kookroom (plantaardig)
  • 150 gram spinazie
  • 2-3 eetlepels Boursin plant based
  • olijfolie, peper en zout
  • optioneel: (vegan) Parmezaanse kaas en verse basilicum

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Voeg dan de zongedroogde tomaten toe samen met de tomatenpuree en bak even mee.
  • Voeg de gesneden tomatenblokjes toe.
  • Dan mag de orzo en de groentebouillon erbij, breng dit aan de kook
  • Voeg dan de plantaardige kookroom toe en vervolgens de spinazie, meng tot deze is geslonken.
  • Voeg dan 2-3 eetlepels Boursin plantaardig toe. Kook het geheel tot de orzo gaar is en breng tot slot op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 356kcal | Koolhydraten: 54g | Eiwitten: 11g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.