Meng de melk, olijfolie, het zout en het water er doorheen.
Kneed het deeg in c.a. 5 minuten tot een samenhangend geheel.
Dek het deeg af met een schone, vochtige theedoek en laat 30 minuten rusten.
Maak de aardappelvulling
Prak de gekookte aardappels met een vork.
Verhit de olijfolie in een pannetje en voeg de tomatenpuree toe, bak 1 minuutje mee.
Voeg de aardappels toe aan de tomatenpuree, breng op smaak met zout en peper.
Prak al roerend het mengsel verder met een lepel, neem vervolgens van het vuur.
Maak de spinazievulling
Meng de spinazie en olijfolie in een ruime kom, kneed c.a. 1 minuut.
Kneed de feta door de spinazie en zet opzij.
Maak de gevulde broodjes
Verdeel het deeg in 5 porties van dezelfde grootte.
Bestuif je werkblad met bloem en rol elk portie uit tot een zo dun mogelijke cirkel van 35-40 cm.
Vouw de boven- en onderkant van de cirkel naar binnen.
Verdeel 2 á 3 eetlepels van de aardappel- en spinazievulling over het midden.
Vouw eerst de ene zijkant dicht en vervolgens de andere, overlappend zodat je een mooi pakketje krijgt.
Herhaal dit met de rest van het deeg en vulling.
Verhit zonnebloemolie in een (grill)pan en bak de broodjes 1,5-2 minuten per zijde tot ze gaar en goudbruin zijn. Bestrijk eventueel tijdens het bakken met extra zonnebloemolie.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.