De glasnoedels week je enkele minuten in warm water, laat ze daarna uitlekken en snij ze in grove stukken.
Verhit ruim olie in een ruime wok of hapjespan en fruit de gember en knoflook even aan.
Voeg dan de wortel toe, bak even mee en dan mag de kip erbij. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel daarover het bouillonblokje, doe de prei erbij en breng op smaak met ketjap manis, sojasaus, oestersaus en 5-spice. Naar smaak eventueel nog wat extra peper en zout.
Tot slot bak je kort de taugé mee en meng je de glasnoedels erdoor. Dan is je vulling klaar. Laat deze nu afkoelen.
Daarna gaan we de loempia's vouwen. Neem een vel en leg de punt naar je toe. Verdeel een beetje van de vulling in het midden en vouw de punt naar binnen, rol tot halverwege op en vouw dan de zijkanten naar binnen. Rol verder en smeer op het puntje een beetje van het bloem/ water mengsel. Herhaal dit tot alle loempiavellen op zijn.
De kip loempia's bak je op 175 graden in de frituur voor ongeveer 4 tot 5 minuten (halverwege even keren). Laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer met chilisaus en eet smakelijk!
handig om te weten:
* De exacte hoeveelheid is afhankelijk van hoe groot je de kip loempia's maakt en hoeveel vulling je erin doet. Deze zijn middelgroot en ik haalde er ruim 30-35 stuks uit. Maak je ze kleiner dan kun je er zeker 40 uithalen. Tip: je kunt het recept ook halveren of verdubbelen wil je er meer of minder maken.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.