Ga terug
+ servings
Snickerdoodles maken

Snickerdoodles

Snickerdoodles, Amerikaanse koekjes die zacht van binnen zijn met een dun, knapperig randje. Een heerlijk koekje om eens zelf te maken!
4.25 van 4 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 10 koekjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de koekjes:
  • 125 gram roomboter (ongezouten, op kamertempertatuur)
  • 125 gram suiker
  • 1 ei (middelgroot)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 snuf zout
  • 1 theelepel baking soda
Voor de kaneelsuiker:
  • 25 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel (flinke eetlepel)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven op 200 graden, boven- en onderwarmte.
  • Klop de boter met de suiker luchtig in ca. 3-4 minuten met een handmixer of keukenmachine.
  • Voeg het ei toe en klop mee tot het helemaal opgenomen is.
  • Voeg vervolgens het vanille extract toe en tot slot ook de bloem, kaneel, snuf zout en bakingsoda. Meng tot alles gecombineerd is. Verdeel het deeg vervolgens in 10 balletjes.
  • Meng de suiker en kaneel in een apart bakje en rol daar de balletjes deeg doorheen. Druk een beetje aan zodat je dikke platte ronde koekjes hebt.
  • Leg ze op een bakplaat met een velletje bakpapier en bak de koekjes in ca. 10 minuten goudbruin. Laat ze eventjes afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 227kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 3g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.