50grammaizena (of custardpoeder, dit maakt de vla iets geler)
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Doe de melk in een steelpannetje. Schraap het merg uit het vanillestokje en doe in de pan met de melk en gooi het stokje er ook bij voor wat extra smaak.
Breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat dit nu rustig 10-15 minuten heel zachtjes koken en intrekken.
Kluts ondertussen de eidooiers, suiker en maizena in een kom goed doorelkaar.
Voeg nu beetje bij beetje de warme melk toe aan het eiermengsel en blijf kloppen met een garde zodat het goed met elkaar mengt.
Doe het mengsel terug in de steelpan en kook het op laag vuur nog 5 minuten tot het iets dikker begin te worden.
Schenk de vla in een mooi glas of bewaarpot en laat het afkoelen in de koelkast. Verwijder voor het serveren pas het vanille stokje voor extra veel smaak!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.