Smelt de roomboter in een pannetje tot het verkleurt en licht nootachtig begint te ruiken. Zo maak je de beurre noissette.
Laat de beurre noissette afkoelen.
Klop de eieren met suiker in een ruime kom in 5 minuten luchtig en licht van kleur.
Voeg beetje bij beetje de beurre noissette hieraan toe.
Voeg dan het espressopoeder, vanille extract, de bloem en een snuf zout toe en meng door het geheel.
Zet het beslag in de koelkast voor minimaal 1 tot 2 uur.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Vet de bakvorm in en bestuif heel licht met een beetje bloem.
Verdeel het beslag over de vormpjes zodat ze net niet helemaal vol zitten (tijdens het bakken zet het nog iets uit).
Bak de koffie madeleines in ca. 8-10 minuten licht goudbruin en gaar.
Laat de madeleines afkoelen en maak ondertussen de icing door de espresso beetje bij beetje te mengen met de poedersuiker. Je hoeft niet alle espresso te gebruiken, voeg telkens een theeepeltje toe tot je een mooie dikke pasta krijgt.
Dip hierin de madeleines en laat de icing hard worden. Geniet daarna van je madeleines!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.