Ga terug
+ servings
Madeleines met koffie en bruine boter

Koffie madeleines met bruine boter

Koffie madeleines met bruine boter. Niet moeilijk om te maken, maar als koffie liefhebber wil je deze echt eens proeven, ze zijn te gek!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
In de koelkast: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Hoeveelheid: 20 madeleines

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de koffie madeleines:
  • 125 gram roomboter (ongezouten)
  • 2 eieren (middel)
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels espressopoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram bloem
  • snuf zout
Voor de icing:
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 kopje sterke espresso (afgekoeld)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Smelt de roomboter in een pannetje tot het verkleurt en licht nootachtig begint te ruiken. Zo maak je de beurre noissette.
  • Laat de beurre noissette afkoelen.
  • Klop de eieren met suiker in een ruime kom in 5 minuten luchtig en licht van kleur.
  • Voeg beetje bij beetje de beurre noissette hieraan toe.
  • Voeg dan het espressopoeder, vanille extract, de bloem en een snuf zout toe en meng door het geheel.
  • Zet het beslag in de koelkast voor minimaal 1 tot 2 uur.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de bakvorm in en bestuif heel licht met een beetje bloem.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes zodat ze net niet helemaal vol zitten (tijdens het bakken zet het nog iets uit).
  • Bak de koffie madeleines in ca. 8-10 minuten licht goudbruin en gaar.
  • Laat de madeleines afkoelen en maak ondertussen de icing door de espresso beetje bij beetje te mengen met de poedersuiker. Je hoeft niet alle espresso te gebruiken, voeg telkens een theeepeltje toe tot je een mooie dikke pasta krijgt.
  • Dip hierin de madeleines en laat de icing hard worden. Geniet daarna van je madeleines!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 112kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 1g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.