Chocoladetaart
Hét basisrecept voor een heerlijke smeuïge en luchtige chocoladecake. Ben jij dol op chocolade en cake? Dan moet je dit recept echt eens proberen!
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 55 minuten minuten Totale tijd: 1 uur uur 10 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Voor de cake
250 gram roomboter (kamertemperatuur) 200 gram suiker 3 eieren (L) 1 theelepel vanille extract snuf zout ½ eetlepel espressopoeder 100 gram Griekse yoghurt 150 gram bloem 75 gram cacaopoeder 1 theelepel bakpoeder 100 gram chocoladestukjes Voor de ganache
275 gram chocolade (puur) 250 ml slagroom
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte. Vet de cakevorm in en/of bekleed met bakpapier.
Klop de roomboter met de suiker met een (stand)mixer in ca. 5-7 minuten bijna wit en luchtig.
Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe.
Voeg dan het vanille extract, zout en espressopoeder toe en meng dit door het beslag.
Meng dan de Griekse yoghurt erdoor.
Beetje bij beetje doe je dan de bloem, cacaopoeder en het bakpoeder erbij tot je een mooi beslag hebt.
Meng kort de stukjes chocolade erdoor.
Zet de cake in de oven voor 50-55 minuten tot hij gaar is, dit kun je checken met een satéprikker. Komt deze er droog uit? Dan is de cake gaar.
Maak dan de ganache door de slagroom te verwarmen. Voeg de chocolade toe, laat even staan tot het gesmolten is en meng het geheel.
Verdeel de ganache over de cake en versier optioneel met nog wat chocolade stukjes/ chips, laat de ganache opstijven en aanvallen maar!
Calorieën: 628 kcal | Koolhydraten: 60 g | Eiwitten: 8 g | Vetten: 44 g | Verzadigd vet: 27 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.