Meng de melk, gist en suiker (eventueel al in de kom van je standmixer) en laat even staan tot het gaat schuimen.
Voeg dan de bloem, boter en het zout toe en kneed (met de standmixer) tot een soepel deeg.
Dek het deeg af en laat een uurtje rijzen op een warme plek tot in volume verdubbeld.
Vorm ongeveer 10 bolletjes van het deeg van ca. 80 gram per stuk. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, dek af en laat een half uur rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden boven- en onderwarmte.
Kluts een eitje met een scheutje melk. Bestrijk de bolletjes deeg ermee en verdeel er dan de sesamzaadjes overheen.
Bak 10-12 minuten in de oven goudbruin. Laat de broodjes afgedekt onder een schone theedoek afkoelen op een rooster en aanvallen maar!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.