Ga terug
+ servings
Aardperensoep

Aardperensoep met knolselderij

Recept voor een makkelijke op en top winterse aardperensoep met knolselderij. Heerlijk met peterselie-olie. Echt een aanrader om eens te maken!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 750 gram knolselderij
  • 500 gram aardperen
  • 1 liter groentebouillon
  • 15 gram peterselie (vers)
  • 40 gram olijfolie (+ extra)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook aan.
  • Schil de knolselderij en aardperen en snij in blokjes. Voeg toe aan de soep en bak even mee tot de groenten wat zachter zijn geworden.
  • Voeg de groentebouillon toe.
  • Pureer het geheel met een staafmixer of in een blender tot een romige soep. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Maak de peterselie-olie door de peterselie heel fijn te hakken en te mengen met de olijfolie. Garneer de aardperensoep met een swirl van de olie en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 279kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwitten: 6g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.