Ga terug
+ servings
Sinaasappelcake

Sinaasappelcake

Het recept voor een heerlijke, luchtige sinaasappelcake, bomvol sinaasappel. Verse sinaasappelsap en -rasp zorgen voor een heerlijke cake.
4.72 van 25 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Hoeveelheid: 10 plakjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 350 gram roomboter
  • 350 gram suiker
  • 4 eieren
  • 125 ml sinaasappelsap (+ extra voor het glazuur)
  • 200 gram yoghurt
  • ½ eetlepel sinaasappelrasp
  • 1 theelepel vanille extract
  • 375 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • snuf zout
  • poedersuiker voor het glazuur
  • sinaasappelschijfjes ter garnering (optioneel)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de cakevorm optioneel met bakpapier.
  • Klop de boter samen met de suiker met een hand- of stamixer luchtig.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het beslag.
  • Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en meng het geheel kort tot een mooi beslag.
  • Verdeel het beslag over de cakevorm.
  • Bak de cake vervolgens in ca. 75 minuten gaar. Je kunt met een satéprikker testen of deze er droog uitkomt, dan is de cake gaar.
  • Laat de cake volledig afkoelen voor je het glazuur maakt. Meng daarvoor wat poedersuiker met een beetje sinaasappelsap tot je een dikke pasta krijgt. Verdeel dit over de bovenkant van de cake, laat hard worden. Garneer eventueel met extra sinaasappelschijfjes.

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 567kcal | Koolhydraten: 66g | Eiwitten: 7g | Vetten: 31g | Verzadigd vet: 19g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.