Maak het beslag door alle ingrediënten voor het beslag te mengen. Het moet de consistentie hebben van een dik pannenkoek beslag.
Maak de kaneelsuiker door de suiker en kaneel te mengen.
Verwarm de frituur of olie in een pan naar 185 graden.
Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboord en snij in plakken van nog geen centimeter dik.
Wentel de plakken appel door de kaneelsuiker en haal ze vervolgens door het beslag.
Laat ze in de hete olie glijden en bak ze in enkele minuten goudbruin aan beide kanten.
Wentel na het bakken eventueel door wat overgebleven kaneelsuiker of bestrooi naar smaak met poedersuiker. Geniet ervan en de beste wensen voor volgend jaar!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.