Ga terug
+ servings
Appelbeignets recept

Appelbeignets

Appelbeignets. Met dit makkelijke recept maak je zelf de lekkerste appelbeignets voor Oud & Nieuw. Zo lekker en makkelijk om te maken, aanrader!
5 van 5 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 20 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3-4 appels (Wij gebruikten lekkere friszure Goudrenettes)
Voor het beslag
  • 250 ml melk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei (middel)
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
Voor de kaneelsuiker
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel
Zonnebloemolie of arachideolie om in te frituren

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Maak het beslag door alle ingrediënten voor het beslag te mengen. Het moet de consistentie hebben van een dik pannenkoek beslag.
    • Maak de kaneelsuiker door de suiker en kaneel te mengen.
    • Verwarm de frituur of olie in een pan naar 185 graden.
    • Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboord en snij in plakken van nog geen centimeter dik.
    • Wentel de plakken appel door de kaneelsuiker en haal ze vervolgens door het beslag.
    • Laat ze in de hete olie glijden en bak ze in enkele minuten goudbruin aan beide kanten.
    • Wentel na het bakken eventueel door wat overgebleven kaneelsuiker of bestrooi naar smaak met poedersuiker. Geniet ervan en de beste wensen voor volgend jaar!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 81kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 2g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 0.3g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.