Ga terug
+ servings
Vegan steak tartarte

Vegan steak tartare

Makkelijk recept voor een heerlijke vegan steak tartare gemaakt van quinoa en rode biet. Echt een smaakbommetje van een vegetarisch voorgerecht!
4.34 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram quinoa
  • 200 ml water
  • ½ groentenbouillonblokje
  • 200 gram rode biet (gekookt)
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 1 eetlepel balsamico azijn (of framboos azijn)
  • 1 eetlepel oregano (vers of gedroogd)
  • 1 eetlepel bieslook (vers of gedroogd)
  • 1 eetlepel peterselie (vers of gedroogd)
  • Peper naar smaak
Garneer naar smaak met wat verse kruiden, sesamzaadjes en citroenrasp

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Doe de quinoa, water en het bouillonblokje in een steelpannetje en kook de quinoa in 8-10 minuten gaar.
    • Rasp ondertussen de rode biet en doe deze samen met de gekookte quinoa in een ruime kom.
    • Voeg hier de overige ingrediënten aan toe en breng op smaak met peper.
    • Meng alles goed door elkaar. Je kunt de quinoa nu nog even of een nachtje laten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
    • Verdeel 1/4 deel van de quinoa over een kookring op een mooi bordje, druk aan en haal de kookring eraf zodat er een mooie ronde schijf ontstaat zoals je op de foto kunt zien. Herhaal dit met de rest van de quinoa.
    • Garneer naar smaak met wat verse kruiden, sesamzaadjes en citroenrasp. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 115kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 4g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 0.2g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.