Ga terug
+ servings
Zalm carpaccio

Zalm carpaccio

Zalm carpaccio, een simpel maar ontzettend smaakvol gerecht waar menig mens van zal genieten. Succes verzekerd!
4.34 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram gerookte zalm (in dunne plakken)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel mierikswortel (of extra voor meer pit)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 citroen (in dunne plakjes)
  • peper en zout
Garneren met verse dille, viseitjes en lekker om erbij te serveren: plakjes stokbrood

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Neem 4 mooie borden en verdeel hierover de plakken zalm.
    • Doe de crème fraîche samen met de mierikswortel, citroensap en peper en zout naar smaak in een kommetje.
    • Meng dit door elkaar en verdeel met een klein lepeltje of een spuitzakje kleine toefjes over de zalm.
    • Snij de citroen in plakjes, knijp wat plakjes uit over de zalm en serveer de andere plakjes erbij.
    • Garneer met verse dille en viseitjes. Serveer met plakjes stokbrood. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 198kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 23g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 4g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.