Zalm carpaccio
Zalm carpaccio, een simpel maar ontzettend smaakvol gerecht waar menig mens van zal genieten. Succes verzekerd!
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
500 gram gerookte zalm (in dunne plakken) 2 eetlepels crème fraîche 1 theelepel mierikswortel (of extra voor meer pit) 1 eetlepel citroensap 1 citroen (in dunne plakjes) peper en zout Garneren met verse dille, viseitjes en lekker om erbij te serveren: plakjes stokbrood
Neem 4 mooie borden en verdeel hierover de plakken zalm.
Doe de crème fraîche samen met de mierikswortel, citroensap en peper en zout naar smaak in een kommetje.
Meng dit door elkaar en verdeel met een klein lepeltje of een spuitzakje kleine toefjes over de zalm.
Snij de citroen in plakjes, knijp wat plakjes uit over de zalm en serveer de andere plakjes erbij.
Garneer met verse dille en viseitjes. Serveer met plakjes stokbrood. Eet smakelijk!
Calorieën: 198 kcal | Koolhydraten: 3 g | Eiwitten: 23 g | Vetten: 10 g | Verzadigd vet: 4 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.