Ga terug
+ servings
Hartige tompouce met gerookte zalm

Hartige tompouce

Hartige tompouce met kruidenroomkaas en zalm. Een lekker en makkelijk voorgerecht voor kerst. Knapperige bladerdeeg en gerookte zalm.
4.10 van 10 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 blaadjes bladerdeeg (uit de diepvries)
  • 1 eigeel (+ scheutje melk)
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 100 gram ricotta
  • 100 gram Boursin
  • ½ eetlepel citroenrasp
  • 25 gram rucola
  • 100 gram gerookte zalm

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Halveer de blaadjes bladerdeeg en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Prik de blaadjes in met een vork.
  • Kluts het eigeel met een scheutje melk en smeer hiermee de bladerdeeg in.
  • Verdeel over de helft van de bladerdeeg (dit wordt de bovenkant) de sesamzaadjes.
  • Bak de bladerdeeg in de oven voor ongeveer 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  • Ondertussen klop je de Boursin met de ricotta los en meng je hierdoor de citroenrasp.
  • Verdeel dit mengsel over de onderkantjes van de bladerdeeg (waar dus geen sesamzaadjes opzitten). Gebruik eventueel een spuitzak en maak toefjes voor een leuk effect.
  • Hierover verdeel je wat rucola gevolgd door plakjes gerookte zalm.
  • Top af met de bovenkant met de sesamzaadjes en geniet ervan!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 365kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 12g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 10g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.