Ga terug
+ servings
Raffaello tiramisu recept

Raffaello tiramisu

Raffaello tiramisu, een heerlijke tiramisu met Raffaello. Klassiek met lange vingers in koffie en een romig mascarpone mengsel met kokospasta.
4.54 van 13 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Opstijven in de koelkast: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 40 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram mascarpone
  • 125 gram kokospasta
  • 1 theelepels vanille extract
  • 400 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 200 ml espresso of heel sterke koffie
  • 150 gram lange vingers
Ter decoratie: kokosrasp, nougatine en Raffaello

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • In een ruime kom, klop je de mascarpone, kokospasta en het vanille extract los.
    • In een andere kom klop je 400 ml slagroom met de suiker stijf.
    • Schep de slagroom voorzichtig door de mascarpone.
    • Neem nu de lange vingers en haal ze aan één kant door de afgekoelde koffie heen. Verdeel de helft over de bodem van een ovenschaal.
    • Verdeel daarover de helft van het roommengsel, herhaal weer met een laag lange vingers en sluit af met het roommengsel. Je kunt hier eventueel ook toefjes op doen, zoals ik deed.
    • Decoreer de tiramisu met de geraspte kokos, nougatine en Raffaello naar smaak.
    • Zet de tiramisu nu in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 517kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwitten: 6g | Vetten: 39g | Verzadigd vet: 23g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.