Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Vet de quiche vorm in met olie of boter.
Verdeel het bladerdeeg over de vorm en prik er met een vork gaatjes in (deeg dat eventueel over de vorm hangt snijd je weg). Leg een velletje bakpapier in de vorm, doe daar de bakbonen in en bak de quiche 15 minuten voor in de oven.
Snij de pancetta in blokjes en bak die even uit in een droge koekenpan. Laat uitlekken op een velletje keukenpapier na het bakken.
Meng de eieren, slagroom, kruidenroomkaas en de mosterd in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Doe daar de doperwten door samen met de oude kaas. Tot slot doe je er de gebakken pancetta door.
Giet het mengsel in de quichevorm en bak de quiche in 30-45 minuten gaar. Serveer met een lekkere salade, geniet ervan!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.