Verwarm de oven voor op 150 graden boven- en onderwarmte.
Maak de kom en garde van je keukenmachine vetvrij, dit kun je het beste doen met een beetje citroensap/azijn en een stukje keukenpapier.
Klop de eiwitten luchtig met een snuf zout in de keukenmachine.
Als het eiwit bijna stijf is klop je beetje bij beetje de suiker, vervolgens de maizena en tot slot het azijn erdoor.
Teken op een vel bakpapier (e.v.t. met behulp van een springvorm) een cirkel met diameter van 20-25 centimeter. Draai het bakpapier om zodat de inkt/potloodafdruk aan de onderkant ligt. Nu kunnen we de kerstkrans van het opgeklopte eiwit maken.
Je kunt het opgeklopte eiwit met een lepel of een spuitzak in toefjes over het bakpapier verdelen. Gebruik de getekende cirkel als leidraad zodat je een mooie ring/krans krijgt.
Zet de pavlova kerstkrans in de oven en verlaag de temperatuur naar 100 graden. Bak de pavlova nu in 1,5-2 uur gaar in de oven. Je kunt hem eventueel na de baktijd in de oven laten afkoelen.
Als de pavlova kerstkrans helemaal is afgekoeld klop je de slagroom op met de suiker en dit verdeel je (e.v.t. ook met een spuitzak en spuitmondje) over de bovenkant van de kerstkrans.
Verdeel vervolgens naar smaak het fruit, munt en eventueel chocolade of andere decoratie over de pavlova kerstkrans. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.