Verwarm de oven voor op 175 gram boven- en onderwarmte.
Meng alle ingrediënten voor de kruimellaag door elkaar tot een kruimelig deeg en zet in de vriezer terwijl je de rest van de cake gaat maken.
Doe de pompoenpuree, suiker, basterdsuiker en olie in een kom. Mix dit in de keukenmachine of met een handmixer door elkaar.
Ondertussen voeg je één voor één de eieren en de melk toe, terwijl je ondertussen blijft mixen.
Tot slot beetje bij beetje de overige ingrediënten voor de cake erbij tot je een mooi deeg hebt.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Haal de kruimels uit de vriezer en verdeel deze eroverheen.
Zet de pompoencake in de oven, verlaag de temperatuur naar 160 graden en bak de cake 1 uur in de oven tot hij gaar is. Laat volledig afkoelen. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.