Ga terug
+ servings
Pompoencake

Pompoencake

Pompoencake, smeuïg van binnen, licht kruidig door de pumpkin spice kruiden en met een krokante kruimellaag bovenop. Deze is zó lekker!
4.60 van 5 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 8 plakken

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de kruimel
  • 50 gram roomboter (koud - in kleine stukjes)
  • 75 gram bloem
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel pumpkin spice
Voor de cake
  • 400 gram pompoenpuree
  • 200 gram suiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren (middelgroot)
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 100 ml melk
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels pumpkin spice
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kardemom
  • Snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 gram boven- en onderwarmte.
  • Meng alle ingrediënten voor de kruimellaag door elkaar tot een kruimelig deeg en zet in de vriezer terwijl je de rest van de cake gaat maken.
  • Doe de pompoenpuree, suiker, basterdsuiker en olie in een kom. Mix dit in de keukenmachine of met een handmixer door elkaar.
  • Ondertussen voeg je één voor één de eieren en de melk toe, terwijl je ondertussen blijft mixen.
  • Tot slot beetje bij beetje de overige ingrediënten voor de cake erbij tot je een mooi deeg hebt.
  • Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Haal de kruimels uit de vriezer en verdeel deze eroverheen.
  • Zet de pompoencake in de oven, verlaag de temperatuur naar 160 graden en bak de cake 1 uur in de oven tot hij gaar is. Laat volledig afkoelen. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 516kcal | Koolhydraten: 82g | Eiwitten: 7g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.