Rode curry noedelsoep
Rode curry noedelsoep, een heerlijke, snelle soep met noedels, kip en groenten. De bouillon maak je met rode curry en romige kokosmelk.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 ui (gesnipperd) 2 tenen knoflook (uitgeperst) 1 theelepel gember (geraspt) 1 eetlepel rode curry pasta 100 gram champignons (in plakjes) 1 rode paprika (in reepjes) 250 gram kipdijfilet (in stukjes) 400 ml kokosmelk 500 ml kippenbouillon 150 gram noedels 1-2 eetlepels oestersaus Verse koriander ter garnering
Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui, knoflook en gember even aan.
Voeg de champignons toe samen met de paprika en bak dit mee.
Dan de rode curry erbij, even meebakken en de kip erbij.
Bak dit tot de kip gaar is en giet dan de kokosmelk en kippenbouillon toe.
Breng op smaak met een lekkere scheut oestersaus.
Noedels erbij, koken tot ze gaar zijn en op smaak brengen met wat verse koriander.
Verdeel over 4 kommen. Eet smakelijk!
Calorieën: 453 kcal | Koolhydraten: 44 g | Eiwitten: 17 g | Vetten: 25 g | Verzadigd vet: 19 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.