Ga terug
+ servings
noedelsoep met rode curry

Rode curry noedelsoep

Rode curry noedelsoep, een heerlijke, snelle soep met noedels, kip en groenten. De bouillon maak je met rode curry en romige kokosmelk.
4.65 van 14 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 1 theelepel gember (geraspt)
  • 1 eetlepel rode curry pasta
  • 100 gram champignons (in plakjes)
  • 1 rode paprika (in reepjes)
  • 250 gram kipdijfilet (in stukjes)
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml kippenbouillon
  • 150 gram noedels
  • 1-2 eetlepels oestersaus
Verse koriander ter garnering

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui, knoflook en gember even aan.
    • Voeg de champignons toe samen met de paprika en bak dit mee.
    • Dan de rode curry erbij, even meebakken en de kip erbij.
    • Bak dit tot de kip gaar is en giet dan de kokosmelk en kippenbouillon toe.
    • Breng op smaak met een lekkere scheut oestersaus.
    • Noedels erbij, koken tot ze gaar zijn en op smaak brengen met wat verse koriander.
    • Verdeel over 4 kommen. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 453kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwitten: 17g | Vetten: 25g | Verzadigd vet: 19g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.