Blondies met kruidnoten
Blondies met kruidnoten, het zusje van de welbekende brownies in een Sinterklaas-jasje. Deze MOET je echt eens proberen, zo lekker!
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 25 minuten minuten Totale tijd: 40 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
250 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur) 125 gram suiker 125 gram licht bruine basterdsuiker 1 theelepel vanille extract 2 eieren (middelgroot) 300 gram zelfrijzend bakmeel 1 theelepel zout 100 gram witte chocolade (in stukjes) 150 gram kruidnoten (grof gehakt) 100 gram chocolade kruidnoten (grof gehakt)
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Doe de roomboter samen met de suikers in een standmixer en klop dit in ca. 5 minuten licht en luchtig.
Doe het vanille extract en de eieren er 1 voor 1 bij en mix dit nog een paar minuten door.
Meng het zelfrijzend bakmeel en het zout er kort doorheen.
Tot slot schep je de stukjes witte chocolade en kruidnoten erbij en meng je dit door het deeg.
Verdeel dit over een ingevette bakvorm (of bekleed de bakvorm met bakpapier).
Zet het in de oven voor ongeveer 25-30 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Laat het volledig afkoelen en dan pas aansnijden. Eet smakelijk!
Calorieën: 468 kcal | Koolhydraten: 59 g | Eiwitten: 6 g | Vetten: 24 g | Verzadigd vet: 13 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.