Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Spoel de cherrytomaatjes af en verdeel ze over een ovenschaal. Snij de bovenkant van de bol knoflook en leg deze erbij. Bestrooi met peper, zout en (ruim) olijfolie.
Rooster de tomaatjes 25-30 minuten in de oven en schep ze halverwege even om.
Ondertussen maak je de opgeklopte feta dip, door alle ingrediënten hiervoor samen met peper, zout en chilivlokken naar smaak in een keukenmachine of de blender te doen.
Klop dit in ca. 2 minuten luchtig. Verdeel over een mooi bord en zet in de koelkast zodat het iets kan opstijven, terwijl de cherrytomaten in de oven roosteren.
Laat de cherrytomaten iets afkoelen en verdeel ze met de olijfolie over de opgekopte feta. Serveer met stokbrood, vers Turks brood of rauwkost om lekker mee te dippen. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Tip: de bol knoflook heeft zijn smaak afgegeven aan de cherrytomaatjes in de oven en gebruiken we verder niet in de feta dip. Maar gooi hem niet weg! Het is een heerlijke smaakmaker om knoflookbrood mee te maken, of om wat teentjes ervan toe te voegen in een soepje óf te gebruiken tijdens het koken.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.