Ga terug
+ servings
Laagjes toetje met stoofperen pepernoten en pistache

Toetje met stoofperen in een glaasje

Toetje met stoofperen in een glaasje. Winters toetje met stoofperen, mascarpone slagroom met kardemom, pistache en verkruimelde pepernoten.
4.24 van 21 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen/ glaasjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram mascarpone (naturel)
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel kardemom
  • 300 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 100 gram kruidnoten (of bastognekoeken - verkruimeld)
  • 250 gram stoofperen (in kleine blokjes gesneden)
  • 25 gram pistachenoten (fijn gesneden)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Klop de slagroom luchtig met de suiker.
  • Klop de mascarpone los met de basterdsuiker, vanille extract, kardemom en verkruimelde pistache. Schep daar voorzichtig de slagroom doorheen.
  • Doe een laagje fijngesneden stoofperen in een glas. Doe daarop het mascarpone/ slagroom mengsel en een laagje verkruimelde kruidnootjes of batsognekoeken.
  • Daarop doe je weer een laag van het mascarpone-slagroom mengsel en vervolgens sluit je af met wat stukjes stoofperen en verkruimelde pistachenootjes. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 445kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwitten: 7g | Vetten: 30g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.