Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Snipper de ui, snij de courgette in kleine blokjes en de knoflook fijn.
Verhit een beetje olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg de courgette toe, bak mee en breng op smaak met ruim peper, zout en oregano.
Klop de eieren in een kom los met het paprikapoeder, peper, zout, de roomkaas en de pesto. Er mogen best klontjes inzitten.
Doe de gebakken groenten bij het eimengsel, schep door elkaar en schenk in een hittebestendige ovenschaal of terug in de pan als deze oven bestendig is.
Zet de frittata met courgette ongeveer 25-30 minuten in de oven, tot de frittata gaar is.
Serveer naar smaak met salade en/of brood. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.