Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pulseer tot het deeg begint te plakken. Doet dat het niet? Dan voeg je eventueel 2 tot 3 eetlepels water toe tot het deeg vast begint te plakken.
Kneed het met je handen door tot een mooi deeg.
Rol het deeg uit tot een lap en verdeel over een ingevette taartvorm met opstaande randen.
Zet in de koelkast voor minimaal 1 uur. Het moet echt goed koud worden. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden onder-en bovenwarmte.
Doe een velletje bakpapier over het deeg en leg daar de bakbonen op. Bak de taart 15 minuten blind (zo wordt dit genoemd, ik verzin dit ook niet ;-) ).
Haal de taart uit de oven. Verwijder dan de bakbonen en het bakpapier en bak nog eens 3 minuten zonder de bakbonen. Laat het daarna volledig afkoelen.
Maak ondertussen de “frangipane” door de spijs met 2 eidooiers te mengen.
Meng de suiker met de kaneel in een kommetje. Verdeel de spijs over de afgekoelde bodem.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij elk partje in halve maantjes.
Verdeel de maïzena of custardpoeder over de bodem (dit neemt wat van het overtollige vocht van de appeltjes op).
Daar overheen doe je de appels en die bestrooi je met het mengsel van kaneelsuiker.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden en bak de taart in ca. 45-55 minuten goudbruin.
Bak de taart in 45-55 minuten gaar. Haal hem uit de oven en verwarm de abikozenjam. Smeer hiermee de taart in en laat hem volledig afkoelen. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.