Zalm uit de oven
Makkelijk recept voor zalm uit de oven met groenten. Simpel recept voor gemarineerde zalm met citroen uit de oven.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
500 gram zalm (in 4 moten) 2 theelepels citroensap 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden) 2 tenen knoflook (uitgeperst) 1 theelepel mosterd (dijon) citroen, peper en zout
Verwarm de oven voor op 225 graden boven- en onderwarmte.
Dep de zalm droog met een keukenpapiertje.
Doe de citroensap, olijfolie, bieslook, knoflook en mosterd in een kommetje en meng dit door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de marinade over de zalm en leg één of twee plakjes citroen op elke moot zalm.
Zet de zalm (eventueel met asperges, cherrytomaten of andere groenten) in de oven voor 10-15 minuutjes tot de zalm gaar is. Eet smakelijk!
Calorieën: 182 kcal | Koolhydraten: 0.4 g | Eiwitten: 25 g | Vetten: 8 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.