Ga terug
+ servings

Courgette pasta

Courgette pasta a la di mama. Heerlijk, gezond, en licht gerechtje ideaal om wat extra vitamientjes binnen te krijgen.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 courgettes
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 2 rundertartaar
  • 1 bakje kleine champignons
  • kaassnippers
  • 2 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 mespuntje sambal
  • 2 theelepel Paprika Edelsüß van Jonnie Boer (als je deze niet heb kun je dit vervangen voor (gerookte paprikapoeder)
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 blokje groentebouillon
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Rasp de courgettes met een spiraalsnijder
  • Snipper de ui en was de champignons, halveer deze. Snij de knoflook heel fijn of pers de knoflook.
  • Doe de 2 el olijfolie in een pan en rul de tartaar tot deze gaar is.
  • Zet ondertussen een pan met 2 liter water en de bouillonblokjes op het vuur en breng dit aan de kook.
  • Voeg de ui, knoflook, champignons en de blikjes tomatenblokjes toe aan de tartaar en laat enkele minuten koken. Breng op smaak met peper, zout & de Paprika Edelsüß.
  • Tijdens het koken van de saus doe je de courgette spaghetti in de kokende bouillon en kook deze voor ongeveer 3-4 minuten. Hierna laten uitlekken.
  • Leg de courgettespaghetti op een bord, doe hierover de saus en garneer met de kaassnippers. Eet smakelijk!

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.